Balblair-destilleriet ägs av Inver House Disillers och var, fram till en nylansering av varumärket för några år sedan, ett relativt ohört destilleri; det mesta av dess produktion var avsedd…Visa mer
Balblair-destilleriet ägs av Inver House Disillers och var, fram till en nylansering av varumärket för några år sedan, ett relativt ohört destilleri; det mesta av dess produktion var avsedd för blandningar. Med nylanseringen kom vackra nya förpackningar och beslutet att släppa whiskyn som årgångar snarare än uttryck med en rak åldersstatistik. Fördelen med vintage-metoden är att den tillåter destilleriet att uttrycka personligheten hos en given årgång snarare än att försöka replikera identiska smaker år efter år. Detta är ett tillvägagångssätt som gynnar individualitet framför enhetlighet. Utöver detta buteljeras de senaste släppen - och alla kommande släpp - till 46 % utan kylfiltrering eller färgning. Allt detta bidrar till ett destilleri som regelbundet släpper högkvalitativa och varierade whiskysorter som inte har manipulerats. Vi njöt särskilt av den senaste årgången 1989. Destilleriet grundades 1790 och får sitt vatten från The Allt Dearg. Idag har den en kapacitet på 1 330 000 liter.