Köp Konjak online

Konjak

Cognac är en typ av brandy som produceras i den franska regionen med samma namn. Cognac-regionen är relativt liten men innehåller ett antal delregioner, inklusive Petit och Grande Champ…Visa mer

Cognac är en typ av brandy som produceras i den franska regionen med samma namn. Cognac-regionen är relativt liten men innehåller ett antal delregioner, inklusive Petit och Grande Champagne, som ger sitt namn till Champagne Cognacs. I motsats till vad som är populärt missuppfattat, har Champagne Cognac inget att göra med Champagne mousserande vin som produceras i Champagne-regionen i Frankrike många mil bort.

Cognac måste lagras i minst två år under trä, men, till skillnad från whisky, har den vanligtvis inte mycket specifika åldersangivelser. De tre åldersklassificeringarna är V.S., V.S.O.P. och XO.

V.S. (Very Special) är blandad cognac, lagrad i minst två år i fat. V.S.O.P. (Very Superior Old Pale) är blandad cognac där den yngsta komponenten har spenderat minst fyra år under trä. XO (Extra Old) innehåller brandy som har mognat i minst sex år, ofta mycket äldre.