Köp Japansk whisky online - Whiskeysorter, inklusive japansk single maltwhisky, japansk blended whisky och japansk blended maltwhisky

Japansk whisky

Japansk whisky

Det första destilleri som byggdes i Japan var Yamazaki-destilleriet som grundades 1923, vilket innebär att Japan numera ses som mogen whiskynation. Destilleriet grundades av Masataka Taketsuru. Han arbetade för saketillverkaren Shettsu Shuzo som skickade honom till Skottland för att han skulle lära sig hur det går till att bygga ett destilleri och framförallt hur man destillerar whisky. Taketsurus arbetsgivare byggde aldrig det planerade destilleriet, men Taketsuru själv lämnade företaget och grundade tillsammans med sin partner Shinjiro Torii Yamazaki-destilleriet. Torii kom senare att grunda Great Japan Juice Company, som blev Nikka, medan Taketsuru byggde Yoichi-destilleriet.

Det är numera inte ovanligt att japansk whisky slår skotsk whisky vid blindprovningar, och den har en stor och växande beundrarskara tack vare den utmärkta blended och single maltwhisky som produceras i Japan.